Süt Pompalama Kararı Ne Zaman Verilmelidir?

icerikResimler/910971031_33163.jpg

Göğüs pompaları anne sütünün her zaman bebeğe ulaştırılabilmesini sağladığı için oldukça büyük bir işleve sahip. Çalışan anneler için bu açıdan oldukça önemli. Bunun yanı sıra göğüs pompası anne sütü emmekte zorlanan bebekler ya da sütü zor gelen anneler için de son derece kullanışlı. Üç farklı durumda da sütün anneden sağılıp bebeğin beslenmesini kolaylaştıran bir araç. Bununla birlikte göğüs pompası, sütün daha kolay bir şekilde gelmesini sağlarken süt üretiminin artmasına katkı sağlıyor, hem bebeği emzirmeyi hem de diğer göğüsten süt elde etmeyi mümkün kılarak pratik bir kullanım sunuyor. Doğumdan itibaren anne sütü pompalaması yapan anneler, ileriki dönemlerde bu işlemin faydasını bolca görürler. İlk üç hafta içinde yoğun süt akışı, daha sonraki haftalarda süt üretimine yardımcı olur. Yani anne sütü sağma kararı ne kadar erken verilirse, uzun vadede annenin süt miktarına o kadar yararlı olacaktır. Sık sık pompalamayla sağım yapan anneler, süt miktarını arttırdıktan sonra bebeğin beslenme sıklığına göre pompalama yapabilirler. Bu süre her bebek için farklılık gösterebilir. Sütün devamlılığını sağlayabilmek için süt pompalama işleminde belli bir düzen oturtmak gerekir. Ancak göğüs pompası seçerken de dikkat edilmesi gereken bazı özellikler mevcut. Bebeğinizin her ihtiyaç duyduğunda anne sütüne kolayca erişmesi için hangi göğüs pompası daha iyi, iyice araştırmanız gerekir. Bu sebeple süt pompası seçimini ihtiyaçlarınıza uygun bir şekilde yapabilmek için öncelikle ürünün ne işe yaradığına ve bebeğiniz için kalitesine kullanışlı ve ergonomik oluşuna dikkat etmekte fayda vardır.

”Göğüs pompası seçerken nelere dikkat etmelisiniz?” sorusu da sıkça merak edilenler arasında yer alıyor. Süt pompası seçerken öncelikle sizin ve bebeğinizin ihtiyaçları ve pompayı ne sıklıkla kullanacağınız önem taşıyor. Genellikle tüm göğüs yapılarına göre ayarlanabilir biçimde üretilen pompalar, anne tarafından kolayca kullanılabilecek biçimde tasarlanıyor. Kolay bir kullanıma sahip olan manuel pompalar rahatça taşınabilirken kullanışlılık açısından hızlı ve pratik oldukları için elektrikli göğüs pompası tavsiye ediliyor. Daha uygun fiyatlı olan manuel pompalar elektriğe gerek duymadan kullanılabildiği için tercih edilebilir bir model. Ancak süt sağma işleminin manuel yapılması anneyi yorabileceği için bu pompalar sütünü nadir olarak sağacak annelere daha uygun. Bebeği beslemek için pompalardan sıklıkla yardım alınacak ise o zaman elektirikli ve ayarlanabilir vakum ayarı olan modeller tercih edilebilir.

Süt pompalarının hijyeni büyük önem taşıyor bu yüzden pompalar arasında bulaşık makinesinde yıkanabilir, yüksek sıcaklık derecelerinde temizlenebilen ürünler öne çıkıyor. Özellikle süt depolama haznelerinin pratik biçimde sterilize edilebilmesi ve yeniden kullanıma hazır hale gelmesi gerekiyor. Süt pompası alırken malzeme yapısına önem vermek gerekiyor. Göğüs pompalarının zararlı hiçbir madde içermemesi, anne ve bebek sağlığını riske atmaması için önemli. Medikal kullanım için ideal olan silikon malzeme başta olmak üzere gıdalarla kullanıma uygun yüksek kaliteli malzemelerden üretilen göğüs pompaları, olası alerjik reaksiyonların önüne geçiyor ve bebeği olası risklerden uzak tutarak sağlıklı kalmasını kolaylaştırıyor.

”Hangi süt pompası daha iyi?” sorusunun bir diğer yanıtı da ürünün sessiz olması. Eğer süt pompasını bebeğiniz olmadan ofis, iş yeri gibi kalabalık yerlerde kullanacaksanız sessiz modu olan modeller sizin için uygun seçim olabilir. Sessiz modelleri bebeğinizi emzirirken kullanmak için de seçebilirsiniz. Kolay temizlenebilmesi, rahat taşınabilmesi ve sütü soğutucuya koymayı kolaylaştıran tasarımlar sunması da doğru bir seçim için dikkat edilmesi gereken özelliklerdir. Nimo Elektronik Göğüs pompası satın aldığınız durumlarda ve aynı zamanda cihazınızı manuel sağım yapmak için de kullanmak için iletişim numaralarımızdan bizimle iletişime geçip parça teminatı sağlayabilir, aynı zamanda manuel ve elektronik sağış ayrıcalığına sahip olabilirsiniz.